Herstructurering

De advocaten van Recoup hebben 25 jaar ervaring met het begeleiden van fusies & overnames en als curator in het afwikkelen van faillissementen. Vanuit die ervaring hebben zij zich ontwikkeld als betrouwbare partners bij het begeleiden van ondernemingen in zwaar weer. Zij adviseren en onderhandelen over (her)financiering, overname en crediteurenakkoorden, vaak ter voorkoming van een faillissement. Daar is nu het in de wet per 1 januari 2021 het WHOA akkoord bijgekomen dat door de rechter aan een minderheid van de schuldeisers en/of aandeelhouders kan worden opgelegd.

Wanneer een faillissement onvermijdelijk is, begeleiden zij een doorstart in faillissement. De begeleiding is gericht op een snelle en succesvolle doorstart, waarvoor een degelijke voorbereiding is vereist.

De advocaten van Recoup houden daarnaast scherp in de gaten of de bestuurder (aandeelhouder of commissaris) van de onderneming niet ten onrechte verwijten wordt gemaakt door de (aankomende) curator. Zijn er verwijten te maken, dan worden deze met een gedegen onderbouwing toegelicht en opgelost met de curator. Hiervoor is een goede voorbereiding en een zorgvuldige en open communicatie met de curator vereist, gericht op vertrouwen. Deze benadering is ingegeven door het feit dat Recoup zelf ook als kritisch curator optreedt en goede contacten onderhoudt met collega curatoren.