Restructure

De advocaten van Recoup hebben zeer veel ervaring met het begeleiden van fusies & overnames en als curator in het afwikkelen van faillissementen. Vanuit die ervaring hebben zij zich ontwikkeld als betrouwbare partners bij het begeleiden van ondernemingen in zwaar weer. Zij adviseren en onderhandelen over (her)financiering, overname en crediteurenakkoorden, vaak ter voorkoming van een faillissement. Daarnaast zijn de advocaten van Recoup benoembaar als herstructureringsdeskundige onder de WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord).

Wanneer een faillissement onvermijdelijk is, begeleiden zij een doorstart in faillissement. De begeleiding is gericht op een snelle en succesvolle doorstart, waarvoor een degelijke voorbereiding is vereist. De advocaten van Recoup houden daarnaast scherp in de gaten of de bestuurder (aandeelhouder of commissaris) van de onderneming niet ten onrechte verwijten wordt gemaakt door de (aankomende) curator.

Zijn er verwijten te maken, dan worden deze met een gedegen onderbouwing toegelicht en opgelost met de curator. Hiervoor is een goede voorbereiding en een zorgvuldige en open communicatie met de curator vereist, gericht op vertrouwen. Deze benadering is ingegeven door het feit dat Recoup zelf ook als kritisch curator optreedt en goede contacten onderhoudt met collega curatoren.

> SPECIALISME